Të gjitha kategoritë

Tregjet dhe industritë

1 ings Rreshtimet e frenave

Oksidet e hekurit më të butë përdoren gjithashtu për të vendosur një koeficient specifik të fërkimit dhe për ngjyrosjen e zezë. Gjithashtu për këtë aplikacion, ZHONGLONG ka pigmente speciale të oksidit të hekurit (PBK11) për këtë fushë.

2 、 Detergjentë dhe sapunë rrobash

Detergjentët përfshijnë Ultramarine Blue në formulën e tyre për të marrë rezultatet më të mira të bardhësisë dhe për të korrigjuar natyralin ose të prodhuar nga zverdhja e veshin në fijet e tekstilit. Kjo formulë zakonisht përmban granula blu që kanë Ultramarine Blue tashmë të inkorporuar. Ultramarine Blue është në gjendje të rrisë bardhësinë e fibrave tekstile sepse thith gjatësitë e valëve të verdha dhe nuk i pasqyrojnë ato, duke e bërë pëlhurën të duket më e bardhë për shkak të një efekti të tillë.

Për të rritur bardhësinë e pëlhurave përdoren gjithashtu zbardhues optikë por ekspozimi ndaj dritës së diellit i degradon ato. Zbardhuesit optik thithin dritë ultraviolet të padukshme, duke lëshuar dritë të dukshme dhe duke rritur kështu pasqyrimin total të sipërfaqes së bardhë, duke dhënë një pamje të ndritshme. Ultramarine Blue funksionon ndryshe duke thithur dritën e verdhë, duke shmangur reflektimin e saj.

Ultramarine Blue kapet mekanikisht në strukturën e fibrave, që do të thotë se bëhet një futje fizike në pëlhurë, ndërsa zbardhuesi optik ka një përfshirje sipërfaqësore. Për shkak të madhësisë së grimcave ultrafine të Ultramarine Blue dhe afinitetit të saj me ujë, ajo mund të eliminohet me larje të mëtejshme, duke formuar një strukturë të vogël me larje dhe shpëlarje të përsëritura. Për këtë arsye dhe për rezistencën e saj të lartë ndaj dritës, Ultramarine Blue është më e mirë se zbardhuesit optikë për këtë aplikim, dhe për më tepër ato priren të degjenerojnë në mënyrë optike, kur janë të ekspozuar ndaj dritës, duke prodhuar vetë nuanca të verdha.

Ekziston një sinergji midis zbardhuesve optikë dhe Ultramarine Blues pasi ato plotësojnë njëra-tjetrën dhe japin rezultate të mira. Ato janë dy produkte plotësisht të përputhshme që bashkojnë efektet e tyre zbardhuese dhe mbulojnë një spektër më të gjerë nën dritën diellore dhe artificiale.

I njëjti parim që shpjegon përdorimin e Ultramarine Blue në Detergjentë është i zbatueshëm për përdorimin e pigmentit të tillë në Sapunët e Lavanderi. Në këtë të fundit Ultramarine Blue është përfshirë në një sapun bar tipike me ngjyrë blu, i cili përdoret për të larë pëlhura. Fërkimi i sapunit mbi tekstil: nga njëra anë, pastron pëlhurën pasi përmban surfaktantë; në anën tjetër lejon që grimcat e vogla Blue Ultramarine të kapen mekanikisht nga struktura e fibrave dhe të thithin gjatësitë e valëve të verdha.